Skruemaskinen er et af de elektriske værktøjer, vi sælger allerflest af hos Staypro. Har du svært ved at vælge? Her er vores 4 mest populære skruemaskiner – og alle har fået topkarakter af vores kunder!

Det er ikke svært at forstå, hvorfor skruemaskinen, eller rettere sagt bore-skruemaskinen, er et af de mest populære værktøjer. Det er et alsidigt værktøj, der løser mange af de opgaver, vi står overfor, uanset om vi er tømrere, elektrikere, VVS-installatører eller gør-det-selv-entusiaster. Ved at kigge på de 4 mest solgte skruemaskiner hos os, kan du måske finde den bedste skruemaskine for dig.

Hvad er en skruemaskine?

Skruemaskiner findes i flere forskellige typer. Den mest almindelige variant og den, der oftest forveksles med en almindelig skruemaskine, er en skruemaskine med borefunktion, altså en bore-skruemaskine.

I modsætning til den mere enkle skruemaskine har bore-skruemaskinen en justerbar patron i stedet for en indbygget bits-holder med sekskantet fæste. Det betyder, at du lige så godt kan sætte en borepatron i maskinen og bruge dit værktøj som en boremaskine. Du kan således bruge din skruemaskine både til at skrue og bore!

Denne type skruemaskine skal heller ikke forveksles med en slag-skruemaskine, der er en skruemaskine med slagfunktion, der slår skruen i roterende retning.

Batteridrevne skruemaskiner dominerer

For nogle år siden ville en håndværker have grinet højt ved tanken om at arbejde med batteridrevne værktøjer, men teknologien har udviklet sig, og i dag er der relativt få, der vælger tryklufts- eller netdrevne skruemaskiner. Med en batteridrevet skruemaskine er du ikke begrænset af ledninger eller slanger, og med moderne lithium-ion-batterier får du tilsvarende ydeevne.

Mange mærker har også batteriserier, hvor du kan bruge det samme batteri til flere forskellige maskiner. Hvis du har to batterier og en oplader, har du altid et batteri klar, og du kan købe værktøj uden batteri, hvilket ofte er billigere. Ikke underligt at vores fem mest populære skruemaskiner er batteridrevne!

Blandt vores mest solgte værktøj her er både maskiner med 12V og 18V. 12V-maskinerne er mere kompakte, mens 18V-maskinerne tiltrækker med deres styrke.

Bland våra mest sålda verktyg finns både maskiner på 12V och på 18V. 12V-maskinerna är kompaktare medan 18V-maskinerna lockar med sin styrka.

12V og 18V er de mest populære.

Hvor kraftig en maskine er, bestemmes delvist af dens voltstyrke. Blandt vores mest solgte værktøjer er der både maskiner på 12V og 18V.

12V-maskinerne er mere kompakte, mens 18V-maskinerne tiltrækker med deres styrke og kraft. 12V-maskinerne har normalt indsatte batterier, der indsættes i håndtaget, mens 18V-maskinerne ofte har skydebatterier, der indsættes under håndtaget. Mange vælger 18V-maskiner, fordi de ønsker at kunne bruge det samme batteri til flere forskellige værktøjer fra samme mærke.

Der findes også maskiner, der er kompatible med 36V-batterier for endnu mere kraft.

Hvilke batterier har du brug for?

Da det generelt er dyrere at købe separate batterier end at købe dem i pakker sammen med et værktøj, er det vigtigt at vælge en god pakke fra begyndelsen.

Mange køber en skruemaskine med indbygget patron som deres første værktøj, og det er heller ikke overraskende, at de vælger at købe en pakke, der inkluderer skruemaskinen, to batterier og en oplader. Med sådan et sæt har du lagt en god base for dit fremtidige værktøjssortiment! Du kan derefter købe værktøj, hvor batteri og oplader ikke er inkluderet, hvilket ofte er billigere. Det er også muligt at købe batterier og opladere separat.

Her er vores 4 mest populære skruemaskiner i Sverige, Norge, Danmark og Finland

Milwaukee M12 BDD-202C

Vores mest solgte skruemaskine er Milwaukee M12 BDD-202C, hvor taske, oplader og to batterier er inkluderet. Det er en kompakt skruemaskine på 12V med to forskellige hastigheder og et momentområde på 21 trin. Momentet er maksimalt 30 Nm, og den kan dreje op til 1500 omdrejninger pr. minut, ubelastet.

Designet er let og kompakt, hvilket gør det nemt at bruge maskinen selv på trange steder. En indbygget LED-lygte gør det også muligt at arbejde i mørkere omgivelser. Skruemaskinen har en justerbar patron, så du kan bruge den til både skruning og boring.

Milwaukees medfølgende batterier har lang batterilevetid og fungerer godt selv ved lave temperaturer ned til -18°C.

Bosch GSR 12V-15 FC

På andenpladsen på listen over kundernes favorit skruemaskiner er Bosch GSR 12V-15 FC. Det er en meget fleksibel og alsidig skruemaskine på 12V, hvor der medfølger fire forskellige adaptere. Med adapterne kan du bruge den til både skruning og boring fra forskellige vinkler.

Den er kompakt og perfekt til brug på svært tilgængelige steder - især med de forskellige vinkeladaptere. Den har også en høj ydeevne med et moment på 30 Nm, er udstyret med LED-belysning og har en omdrejningshastighed på op til 1300 omdrejninger pr. minut.

Batteri og oplader medfølger ikke, men maskinen er kompatibel med Bosch Professional.

Milwaukee M18 CBLDD-502C

Den tredje skruemaskine på vores top 5-liste er endnu en Milwaukee, nemlig modellen M18 CBLDD-502C. Også denne har en justerbar patron, hvor både skruetrækkere og bor kan fastgøres. En taske, oplader og to batterier medfølger.

Maskinen er på 18V og har en børstefri motor, hvilket blandt andet betyder, at motoren ikke slides så meget under brug. Den har to hastighedsindstillinger, et højt moment på 60 Nm og kan dreje op til 1800 omdrejninger pr. minut, ubelastet. Der er også andre smarte funktioner som LED-belysning og vendbar bælteklemme, så du nemt kan hænge den fra dig.

Bosch GSR 18V-55

Den fjerde mest solgte skruemaskine hos os er Boschs GSR 18V-55. Det er en robust og kraftfuld skruemaskine på 18V med et moment på 55 Nm og en omdrejningshastighed på op til 1750 omdrejninger pr. minut. Motoren er børstefri for bedre holdbarhed. Med den indbyggede LED-belysning kan du arbejde problemfrit selv på mørkere steder. Skruemaskinen har en patron, så du blandt andet kan både skrue og bore med den.

Der medfølger to batterier, en hurtigoplader og en taske til skruemaskinen. Det er en perfekt startpakke, hvis du ønsker at satse på Bosch Professional - batterierne og opladeren er kompatible med alle værktøjer i samme volt-serie.