Kontakt osChatFAQ30 dages fortrydelsesret

STANLEY Økser

Øksen har været menneskets trofaste redskab siden umindelige tider. Det er et pålideligt værktøj, hvis grundlæggende design stort set er forblevet det samme med et robust skaft og et skarpt hoved i metal, for det meste i specialhærdet stål specielt til træbearbejdning. Mens grundformen er uændret, er der udviklet unikke varianter til hvert enkelt formål. Med den rigtige slags økse og med korrekt teknologi kan din hverdag gøres nemmere - derhjemme, i skoven og på arbejdet.

Læs mere
  • Sorter efter
  • Varemærke
  • Produkttype
  • Pris
  • Produktstatus
1 produkt
  • 1
Relaterede artikler:

Vælg den rigtige økse


Der er hovedsageligt to typer økser: hugøksen og håndøksen. Eksempler på huggeøkser er hammerøkser og kløveøkser, som er større og lavet til hårdere træsorter og træhugning. En håndøkse kan fx være en snedkerøkse eller udendørsøkse. Disse er mindre og beregnet til lettere opgaver såsom udskæring eller til at tage med på vandreture.

Smart hugning


Inden du køber en økse, så tænk over, hvad du skal bruge den til. Det er nemt at begå den fejl at købe en økse med et tungt hoved, så det kløver dybere, men det er ikke altid tilfældet. Med den rigtige model og med god teknologi bliver arbejdet både hurtigere og skånsomt for kroppen. For at lette arbejdet kan du købe en større økse til at kløve træ og en mindre til mindre gøremål. Hos os hos Staypro finder du et nøje udvalgt udvalg af økser i alle varianter, der passer til dine behov.

​​​​​​​

Korrekt hugning


​​​​​​​

Når du hugger træ, er teknikken altafgørende for, at resultatet bliver godt uden at slide kroppen. Først og fremmest skal du sørge for, at underlaget er fladt og stabilt. En solid huggeblok, der rækker op til din knæ og er placeret på fast underlag, er bedst. Placer brændet lodret på blokken, og stil dig så langt væk som muligt uden at skulle strække sig for at nå blokken. Tag derefter øksen med udstrakte arme, og slå ned med et kraftigt slag.

Vil du vide mere om, hvordan du bedst bruger dit brænde? Læs vores praktiske guide til, hvordan du bedst holder dig varm denne vinter! Reducer elforbruget med brændeovn – sådan gør du!