En boremaskine er god til mange ting, men når du har brug for rigtig meget kraft i en kompakt størrelse, er slagboremaskinen overlegen. Her er de fem slagboremaskiner, vi sælger mest lige nu. Alle slagboremaskiner er desuden blevet testet og har fået topkarakterer af vores kunder.

En simpel boremaskine er helt fint til at skrue IKEA-møbler sammen. En boremaskine med en borepatron er mange menneskers favorit, fordi den både kan skrue og bore. Hvis du derimod har brug for en boremaskine med rigtig meget kraft, der kan skrue i hårdere materialer, så har du brug for en slagboremaskine til jobbet.

Slagboremaskinen har en indbygget slagfunktion, der gentagne gange slår omkring skruen, hvilket giver et højt drejningsmoment og gør den til en virkelig kraftfuld maskine, hvilket er en stor fordel, når du arbejder med hårdere materialer. En slagboremaskine må heller ikke forveksles med en bore-skrue-maskine med slag, som bruger en anden form for slagfunktion og er mere velegnet til boring.

Hvis du skal købe en ny slagboremaskine eller måske din allerførste, så er denne artikel noget for dig. Måske er den bedste slagboremaskine for dig en af vores mest solgte.

Slagboremaskinen har en indbygget slagfunktion, der gentagne gange slår omkring skruen, hvilket giver et højt drejningsmoment.

Ideel til tunge opgaver i trange rum

Højt drejningsmoment og kraftfulde maskiner er ofte ubehagelige at arbejde med, og det kan være farligt for både håndled, værktøj og skrue. Men selvom mange slagboremaskiner har et drejningsmoment på flere hundrede newtonmeter (Nm), behøver du ikke holde så hårdt som med en almindelig bore-skrue-maskine. Dette kombineret med, at slagboremaskiner kan være meget kompakte med en kort næse, gør værktøjet ideelt og nemt at bruge til hårde opgaver i trange rum. En ulempe er, at slagboremaskiner larmer meget højt, når slagfunktionen er i gang.

Vores kunder vælger slagboremaskiner uden batteri

En slagboremaskine er måske ikke det første værktøj, du køber, men noget du supplerer din værktøjssamling med. Dette bekræftes af, at vores mest solgte slagboremaskiner sælges uden batterier og opladere.

Som sædvanligt er det batteridrevne værktøjer fra kendte mærker som Milwaukee, Hikoki, Dewalt, Makita og Bosch, der er mest populære. Det er mærker, der har deres eget batterisystem, hvor batterierne passer til flere forskellige maskiner. Hvis du allerede har to batterier i serien på 12 eller 18 volt og en batterioplader derhjemme til dine andre maskiner, er det ikke nødvendigt at købe et værktøj, hvor endnu et batteri er inkluderet.

Drejningsmoment omkring 200 newtonmeter

Øverst på topplisten over vores mest solgte slagboremaskiner finder vi en 12-volts maskine. Blandt de resterende modeller, der er kommet med på listen over vores mest solgte, er der en tydelig overvægt af 18-volts maskiner. Det er solide værktøjer med et drejningsmoment på omkring 200 newtonmeter (Nm), som du kan bruge til krævende opgaver og hårdt materiale. Andre fælles træk er, at de alle har et bitsfæste med en sekskantet holder på ¼ tomme, hvilket er mere eller mindre standard både for boremaskiner og slagboremaskiner (bore-skrue-maskiner har i stedet en justerbar borepatron).

Populære funktioner

Udover at slagboremaskinerne er batteridrevne, har batteristyrke på 12 V eller 18 V og har højt drejningsmoment, ser vi flere populære funktioner blandt de mest solgte. Blandt andet har maskinerne en børsteløs motor, hvilket giver både højere energieffektivitet og længere levetid. Indbygget LED-belysning er også en populær funktion, der gør det muligt at arbejde med værktøjet selv på mørke steder. Endnu en afgørende egenskab ser ud til at være evnen til at styre hastigheden på slagboremaskinen, så du kan tilpasse den til din arbejdsmetode.

Her er boremaskinerne, som vi sælger mest af i vores webshops i Sverige, Finland, Norge og Danmark.