Er du træt av af altid at skulle oplade eller skifte batterier i dit høreværn?  3M PELTOR WS ALERT XPV er verdens første høreværn, der drives af solcelleteknologi. Produkten er produceret i Värnamo i Sverige, og markerer en helt ny innovation og en ny æra inden for høreværn.  

I en verden, hvor teknologisk innovation konstant stræber efter at kombinere bæredygtighed, høj ydeevne og avanceret funktionalitet, har 3M PELTOR taget et stort skridt fremad med høreværnet WS ALERT XPV. Den store nyhed er, at høreværnet har et solcellepanel, der oplades af både indendørs lys og solen. Men det er ikke alt. Faktisk er hele høreværnet designet om fra bunden, med masser af smarte funktioner og en ny app.

Solcelledrift – en milepæl for bæredygtighed

Hvis du nogensinde har holdt et par Peltor-høreværn i din hånd, vil du genkende dem, men også bemærke hovedbøjlen, som nu er lavet med et matsort solcellepanel, der følger bøjlens afrundede form. Det fleksible solcellepanel er udviklet af det svenske firma Powerfoyle, og har været en stærk grund til, at det nye høreværn nu kan se dagens lys. 

Solcelledriften betyder, at høreværnet kontinuerligt oplades under alle lysforhold. Det oplades hurtigere i sollys, men får også en lille opladning under almindelige loftslamper. I de lysere måneder af året kan driften stort set eliminere behovet for opladning, mens det i de mørkere måneder kan have brug for at blive opladet med en usb c-kabel. I den nye app kan du altid se, hvor meget opladning høreværnet får fra batteriet versus lys, og få et skøn over, hvor længe batteriet holder under de nuværende forhold.

Tilpasset lytning med lydprofiler

Ud over sin imponerende solcelleteknologi er WS ALERT XPV blevet forbedret med flere funktioner, der skal forbedre brugeroplevelsen. En af disse er Working Audio Profiles (WAP), som giver brugerne mulighed for at vælge mellem forudindstillede lydprofiler skræddersyet til specifikke arbejdsmiljøer. Gennem avanceret frekvensjustering tillader teknologien en mere personlig og behagelig lytteoplevelse, selv i støjende miljøer.

Endnu bedre lyd til musik og podcasts

Mange bruger deres høreværn til at lytte til musik og podcasts. Ud over generelt at forbedre lydoplevelsen har 3M PELTOR også introduceret profiler specielt tilpasset musik og podcasts. Ideen er at gøre WS ALERT XPV til mere end bare et høreværn, men til en integreret del af brugerens daglige liv.

Tilpasselige funktioner

En anden nyhed er den nye multifunktionsknap, som brugeren kan tilpasse i den tilhørende app. Multifunktionsknappen kan programmeres til specifikke funktioner som at fortælle, hvad klokken er, skifte mellem forskellige tilstande eller spejle bluetooth-knappen på den anden kåbe.

Værdifulde funktioner lever videre

Det er nemt at blive fanget af nyhederne, der gør WS ALERT XPV til et banebrydende høreværn, men selvfølgelig har 3M PELTOR bevaret alle de funktioner, der har gjort de seneste kåber i WS ALERT-serien så succesfulde. Værd at nævne er funktionen Push to Listen, som lader brugeren slippe omgivende lyde ind med et knaptryk, og den støjreducerende mikrofon. Sidstnævnte er desuden forbedret, for at give endnu bedre samtalelyd.