Skal du bygge en terrasse eller et større trædæk med terrassebrædder? I denne artikel giver vi dig tips til værktøj, der hjælper dig med at blive færdig hurtigere og opnå et bedre resultat.

 Det er fuldt ud muligt at bygge en terrasse eller et trædæk ved hjælp af en klassisk nedstryger, skruetrækker og vaterpas, men hvis du vælger det rigtige værktøj, vil du spare meget tid og energi. I denne artikel giver vi dig tips til tolv værktøjer, der hjælper dig med at blive færdig på ingen tid!

Målebånd eller målestok

 Præcision og pålidelige måleværktøjer er et must, uanset om du er i planlægningsfasen eller skal foretage kontrolmålinger under arbejdet. Når du vælger et målebånd, skal du vælge et langt og stift et, der ikke bøjer sig, når du ruller det ud. Når du vælger en målestok, skal du tage højde for længde, materiale og kvalitet.

Kridtsnor

Når du skal måle, hvor skruerne skal fastgøres, eller hvordan du skal save enderne af terrassebrædderne, er en kridtsnor til stor hjælp. En Kridtsnor er en sammenrullet snor, der ligger sammen med farvepigment, når den ikke er udrullet. Når du skal tegne en lige linje på tværs af terrassebrædderne, fastgør du snoren i den ene ende, trækker den ud og slår den mod underlaget, så pigmentet farver af. Vupti, så har du en perfekt lige linje!

Krydslaser eller linjelaser

Når du skal måle højder og vinkler, kan en laser også være meget praktisk. En ulempe ved at bruge laserredskaber, når du bygger en terrasse, er, at linjerne kan være svære at se i kraftigt sollys. Grønt lys ses generelt bedre i sollys.

Vaterpas

Et laserredskab har mange fordele, men man skal ikke glemme det gode gamle vaterpas. Til hurtige kontrolmålinger er der intet, der slår det!

Med et værktøj som Essve Edgefast kan du bygge terrasse med usynlige skruehoveder.

Pælebor

Skal du grave ned eller støbe sokler? I så fald vil det være en hjælp at have noget at grave med. Hvis jorden er blød, kan du grave med en spade eller eventuelt bruge et manuel pælebor, men i mange tilfælde er et motoriseret pælebor at foretrække.

Bore-/skruemaskine

En god bore-/skruemaskine er et absolut must, når du skal bygge en terrasse. En bore-/skruemaskine med et drejningsmoment på 40 newtonmeter klarer terrasseskruerne uden problemer. Vælg gerne en skruemaskine, der kan klare mange skruer på en opladning.

Kap- og geringssav

Skal du lægge terrassebrædderne først og save de udstikkende ender af eller save millimeterpræcise stykker på forhånd? Begge metoder har deres fordele. De stiller også forskellige krav til dit udstyr. Hvis du vil save alt træværket, før du sætter det på plads, vil du få stor gavn af en kap- og geringssav. Da der ikke er store dimensioner, der skal saves, kan stort set enhver kap- og geringssav klare opgaven.

Rundsav

Hvis du foretrækker at lægge træværket først, skrue brædderne fast og save de udstikkende ender af, har du brug for en rundsav. Hvis du lægger kompositbrædder, skal du tjekke med leverandøren, hvilken savklinge der anbefales, da en savklinge, som er for grov, kan beskadige materialet.

Stiksav

Kap- og geringssaven og cirkelsaven er fremragende værktøjer, når du skal save dine terrassebrædder til, men for at save kanter, save ud til stolper eller forbedre detaljer på svært tilgængelige steder er stiksaven en nødvendighed. Et alternativ til detaljearbejdet er et multiværktøj udstyret med det rette tilbehør.

Værktøj til skjult terrassemontering

Når du bygger en terrasse, skal du beslutte, om du vil have synlige skruehoveder eller om du vil bruge specialværktøj til skjult terrassemontage. Specialværktøjet spændes normalt fast over terrassebrædderne for at give en afstand mellem hvert bræt, inden terrasseskruerne skrues diagonalt ned i siden af brættet.

Opretterværktøj

Har du skæve brædder i bunken? Når du bygger terrasse, kan det nogle gange være svært at rette brædderne ud samtidig med, at du egentlig har brug for begge hænder fri til at skrue dem fast. Løsningen på problemet hedder et opretterværktøj og er et smart opretnings- og justeringsværktøj, der kan rette brædderne til i den ønskede position og låse dem fast i den justerede position.

Hulsave

Skal du have indbygget belysning i trædækket? I så fald har du brug for en eller flere hulsave i forskellige størrelser. Hulsave monteres på din bore-/skruemaskine og skærer et pænt hul på ingen tid, forudsat at bore-/skruemaskinen har tilstrækkeligt drejningsmoment.