Rotationslaser - Lyder det avanceret? Det behøver det ikke at være. Der er bare nogle få valg, der skal overvejes, for at finde præcis det rette produkt til dit specifikke arbejde.

At vælge den rette laser kan virke svært i starten. Men tænk over "Hvad skal jeg bruge laseren til? Hvilket behov har jeg?" Der har du allerede fundet din kravsliste. Derefter er den rette laser til netop dit formål tilgængelig. Hvor ofte vil du have behov for at kunne justere en skråning? Og i så fald, har du brug for en 2-akset laser? Svaret kan spontant være "Nej...". Men den dag, hvor behovet for at hæve niveauet opstår, vil du sætte pris på at have den funktion i en allerede købt laser, da det giver stor brugervenlighed. Så tænk ikke alt for snævert, det kan blive dyrt i længden.

En rotationslaser er din bedste ven, når det kommer til behovet for at nivellere en ujævn overflade, give en overflade en specifik hældning eller når du vil have, at et niveau på et punkt skal matche præcis det samme niveau på et andet punkt. En rotationslaser har en roterende laserdiode, der giver en næsten linjelignende indikation af, hvor niveauet eller højden på laseren er i udgangspositionen. Alle rotationslasere i vores sortiment nivellerer automatisk. Nivellering betyder, at laserdioden registrerer, hvis rotationslaseren står lidt skævt, og justerer sig selv til en nul graders hældning i forhold til horisontalplanet, inden den begynder at rotere.

Der findes forskellige typer af rotationslasere, planlasere og faldlasere. En planlaser er simpelthen en roterende laser, der giver en lige linje i horisontalretningen. En faldlaser er en laser, der dels justerer sig selv ved hjælp af den førnævnte teknik, men som også kan indstilles med en specificeret hældning i x-retningen, og nogle af disse kan indstilles både i x- og y-retningen. Disse kaldes 2-aksede lasere.

Når behovet ligger i at få en lige linje langs jorden, lodret op ad en overflade eller langs en loftsoverflade, bruges en laser, der også kan nivellere vertikalt. Nogle af disse vertikale lasere har også mulighed for at indstille en hældning.

Lasermodtagere

Rotationslasere er primært beregnet til udendørs brug, men de kan også bruges indendørs med samme succes. Den røde lasers lysspektrum er lidt i tråd med sollysets lysspektrum, hvilket betyder, at den røde laser kan være svær at se under lyse forhold og på længere afstande. Der er dog også en løsning på det. Håndholdte lasermodtagere findes i forskellige modeller med forskellige funktioner - alt sammen for at øge brugervenligheden. Lasermodtageren har et modtagevindue, hvor laseren rammer, og lasermodtageren fortæller dig, om laseren rammer centrum på modtageren eller over/under centrum. Dette giver dig information om, hvorvidt du skal grave ud eller fylde op. En digital lasermodtager giver dig også angivet i millimeter, hvor langt du er fra din referencepunkt. Nogle lasermodtagere fungerer også som fjernbetjening til rotationslaseren, hvilket øger brugervenligheden endnu mere. Dog understøtter alle rotationslasere ikke denne funktion.

Som en forlængelse af dette er der også de større lasermodtagere, der kan monteres på en bom eller en stang på gravemaskiner osv. Disse kaldes maskinmodtagere. Disse findes selvfølgelig også i forskellige modeller med forskellige funktioner.

Vælg en god startpakke

En grundlæggende pakke består ofte af en rotationslaser, lasermodtager, stativ og opmålingsstang. Lasermodtageren fastgøres med en klemme til opmålingsstangen, som er skaleret for at indikere højdeforskelle fra din referencepunkt. Der er en række forskellige tilbehør til disse pakker og løsninger til eventuelle forhindringer, såsom grusringe og støbte plader til fastgørelse af opmålingsstangen, lasermodtagere med flere funktioner, teleskopstativer, fjernbetjeninger osv. Begynd med at overveje dine behov og din ønskeliste, og tøv ikke med at kontakte Staypros dygtige kundeservice, så snart et spørgsmål opstår. Vi hjælper gerne!