Hvad ville julen være uden tændte lys, elektriske julelys og stemningsfuld udendørs belysning? Her deler vi tips og inspiration til dig, der ønsker at oplyse dit hjem, altan eller have op med julebelysning.

Traditionen med at pynte med dekorative lys i juletiden går tilbage til 1700-tallets Centraleuropa, hvor overklassen begyndte at sætte levende lys på juletræet. I løbet af 1900-tallet blev de levende lys erstattet af elektrisk juletræsbelysning, men at oplyse juletræet viste sig kun at være begyndelsen på hvad der ville blive en folkesport.

Med moderne LED-belysning er det nemmere end nogensinde at oplyse altanrækværket, den gamle eg ved indkørslen eller måske endda hele huset. I denne artikel giver vi dig tips og inspiration, så du kan få succes med din julebelysning og skabe en hyggelig atmosfære både indendørs og udendørs.

Hos Staypro finder du et stort udvalg af juledekorationer og julebelysning fra mærker som Konstsmide. Vi hjælper dig med at finde den bedste julebelysning til dig!

StayPro har alt, hvad du har brug for til en stemningsfuld jul.

Indendørs julebelysning - find belysningen, der passer til dit hjem

I den mørke vintertid er kunstigt lys vigtigere end nogensinde. At pynte hjemmet med elektriske julelys, julelyskæder og dekorationer er en hyggelig måde at skabe varm og stemningsfuld atmosfære.

Elektriske julelyskæder, julestjerner og julelys-sløjfer er favoritter i mange hjem, men for dem der mener "jo mere, desto bedre", er der plads til at gå over stregen. Med blinkende lyskæder, lygter og oplyste dekorationer kan du forvandle dit hjem til en farverig hyldest til alt, hvad julen står for. Hvor meget er for meget? Det kan kun du afgøre!

Oplys altanen eller terrassen

Ved at pynte altanen eller terrassen til jul gør du det ikke kun hyggeligt for dig selv, men også for dine naboer. Med en lyskæde, lampekæde eller lysrør omkring altanrækværket har du lagt en god grund, men der er mulighed for mere. Hvorfor ikke dekorere med lysende snefnug eller endda placere et oplyst dekorations-træ?

Gør altanen eller haven klar til julen med lyskæder.

I haven er der plads til kreativitet

Hvis du er stolt ejer af en have, er mulighederne uendelige, når det kommer til dekoration. Det er også nemt at miste overblik

og begynde at pynte lidt hist og her uden nogen plan eller fornemmelse for sammenhængen. Beslut dig på forhånd, om du vil skabe en farverig lysforestilling i amerikansk stil eller et mere traditionelt look, og træf dine valg derefter.

Når du arbejder med udendørs julebelysning, er det vigtigt, at du vælger produkter, der faktisk er beregnet til udendørs brug. Hos Sikkerhedsstyrelsen finder du meget nyttig information om julebelysning og hvad du skal være opmærksom på. Du bør også bruge en form for timer, så du ikke spilder energi i de lyse timer på dagen.

5 sjove og inspirerende idéer til udendørs julebelysning

Pynt din flagstang med julebelysning

Hvis du har en flagstang i haven, kan du sagtens udnytte den. Hæng en flagstangssnor op, der ofte består af fem strenge med hundredvis af LED-lys, for at forvandle din stang til et gnistrende monument!

Dekorer haven med stemningsfulde lysnet

Hvis du ønsker at skabe meget med relativt små og praktiske midler, er et lysnet et sikkert valg. Det grovmaskede net er udsmykket med hundredvis af LED-lys og kan nemt hænges langs facaden eller placeres over buske, træer, sten eller havestykker. Nettet fås i forskellige størrelser, så du kan finde det, der passer bedst til dine behov.

Skab atmosfære udendørs med lysende figurer

Findes der noget, der lyser op i sneen så smukt som en lysende juleged ved siden af udendørsjuletræet? Lysende dekorationsbelysning bliver stadig mere almindeligt, og udvalget bliver større for hvert år. Hos Staypro finder du forskellige varianter, lige fra lysende geder til nisser og andre dyr, der kan bruges udendørs.

 

Skab stemning udendørs med istapper

En lyskæde med forskellige længder skaber illusionen af naturlige istapper. Dette kan være en spændende og hyggelig detalje i din have eller på din altan. Hæng den langs tagrenden eller fra taget på terrassen for en drømmende og julet stemning.

Lednings- eller batteridrevet julebelysning?

Historisk set har det meste julebelysning været tilsluttet elnettet, men i dag tilbyder flere og flere producenter batteridrevne alternativer. Ved at vælge batteridrevet julebelysning får du større fleksibilitet, da du ikke er bundet til stikkontakter, og du behøver ikke at besvære dig med lange forlængerledninger.

 

Henrik tipsar

Hvornår skal julebelysningen sættes op, og hvornår skal den tages ned?

Hvis du er en juleentusiast, der elsker at pynte dit hjem og din have, vil du naturligvis gerne nyde din investering så længe som muligt, men hvad siger loven egentlig om at sætte lyskæderne op allerede i november og lade dem blive hængende til februar? Det er selvfølgelig op til dig, uanset hvad dine naboer siger.

Mange bruger første søndag i advent som retningslinje, da det er der, adventskransen skal tændes. Men da meget offentlig julebelysning allerede tændes i midten af november, behøver du ikke skamme dig over at sætte det op før første søndag i advent.

Når det kommer til at tage julebelysningen og julepynten ned, bruger mange helligtrekonger som retningslinje, det vil sige den 6. januar. Ifølge traditionen er det på dette tidspunkt, at juletræet bliver smidt ud, og det falder derfor naturligt at pakke julebelysningen og julepynten væk, når du alligevel er i gang.

Henrik, Staypro

Henrik, Staypros testchef, griber enhver lejlighed til at afprøve de nyeste produktnyheder i sortimentet - ikke sjældent foran kameraet i testlaboratoriet.

Kabelbindere - julens usungne helte

Uanset om du skal sætte en lyskæde op, fastgøre et dekorativ snefnug på facaden eller montere et lysnet, vil du have brug for kabelbindere. Hvis du ikke har noget at fastgøre dem i, kan du løse problemet med en holder, der kan fastgøres med selvklæbende tape eller skruer.

Stige - tager din juleudsmykning til nye højder

Hvis du skal pynte haven, kommer du ikke langt uden en stige, men selv indendørs kan du få brug for noget at klatre på. At stå på en teleskopstige, en trappestige eller en arbejdsskammel er mere sikkert end at klatre på det, der er tilgængeligt, og supplere med vovemodige akrobatkunster.

Arbejdshandsker - holder fingrene varme under udendørs arbejde

Med et par gode arbejdshandsker bliver arbejdet lettere. Og ikke mindst mere behageligt. Handskerne skal være varme og vandafvisende, men samtidig fleksible nok til at du kan arbejde med detaljer.

Forlængerledning til udendørs brug - vælg en med IP44 eller højere

I mange tilfælde har du brug for en forlængerledning, og i så fald skal du sørge for at vælge en, der er beregnet til udendørs brug

Vælg en ledning med kapslingsklasse IP44 eller højere.

Bærbar fejlstrømsafbryder - som ekstra sikkerhed

Når du arbejder med elektricitet udendørs, er det altid en god idé at bruge en bærbar fejlstrømsafbryder. Fejlstrømsafbryderen afbryder strømmen, hvis en enhed bliver strømførende, og fungerer derfor som ekstra sikkerhed.

Godt at have, når du sætter julebelysningen op!
Hellermann Tyton MB3A Anker Selvklæbende, 19 x 19 mm
stk.
AnkerHellermann Tyton MB3ASe lignende produkter
à 101,00 kr.
101 kr.
Gelia 4005320402 Kabelbindere Pakke med 140 x 3,6 mm, sort, 100 stk
stk.
KabelbindereGelia 4005320402Se lignende produkter
à 35,00 kr.
35 kr.
Tegera 117 Handske Gedearv/nylon
stk.
HandskeTegera 117Se lignende produkter
à 99,00 kr.
99 kr.
Snickers Workwear 9084 Kasket sort
stk.
KasketSnickers Workwear 9084Se lignende produkter
à 222,00 kr.
222 kr.
Suminkl. moms
457,00 kr.
Opdateret 27-10-2020