Kæmper du stadig med målebånd og vaterpas, hver gang du skal montere en hylde, hænge et billede op eller måle afstande? Her giver vi dig tips om seks laser- og måleværktøjer, der gør livet nemmere under ethvert gør-det-selv-projekt. 

For nylig er klassiske værktøjer som målebånd, tommestok og vaterpas blevet udfordret af digitale alternativer med flere funktioner og finesser. I denne artikel giver vi dig nogle værktøjer, som enhver gør-det-selv-person bør have.

Afstandsmåler – Hurtig og præcis afstandsmåling

Uanset om du skal forberede en terrassebygning eller finde ud af, om den nye sofa kan passe i stuen, vil du have stor gavn af en digital afstandsmåler. I stedet for at bøvle med besværlige målebånd og ridsede tommestokke kan du bare holde afstandsmåleren op, trykke på knappen og aflæse displayet. Som en bonus får du flere funktioner, såsom at beregne arealer og volumener eller at sende målingerne til en tablet eller smartphone.

Linjelaser – Hjælper dig med lige linjer

Linjelaseren er sådan et værktøj, som mange køber til en bestemt opgave, men hurtigt finder flere anvendelsesmuligheder til. Uanset om du vælger en krydslaser, en linjelaser eller en cirkellaser, fungerer de på samme måde og projicerer en eller flere lodrette eller vandrette linjer med enten grøn eller rød laser. Værktøjet gør arbejdet lettere, uanset om du skal hænge billeder op, lægge fliser på badeværelset eller renovere køkkenet.

studfindere – Undgå ubehagelige overraskelser, når du borer

Har du nogensinde banket på en gipsvæg for at prøve at høre, hvor lægterne er? Har du nogensinde været bange for at støde på et el- eller vandrør, når du borer i væggen? For at finde ud af, hvad der er i væggen, har du brug for en lægtesøger. Der findes flere forskellige typer lægtesøgere, men princippet er næsten altid det samme: Du kører lægtesøgeren langs væggen, og den piber, når den finder en afvigelse. Mere avancerede modeller kan fortælle dig, hvilken type forhindring det er, og hvor dybt det sidder.

En linjeslaser gør arbejdet lettere, uanset om du skal hænge billeder op, lægge fliser på badeværelset eller renovere køkkenet. På billedet ses en krydslaser fra Staypro.

Fugtmåler – Et must for husejere

 Skjulte fugtskader er mange husejeres største skræk. Med en fugtmåler kan du hurtigt og nemt kontrollere fugtniveauet i forskellige materialer og dermed holde øje med eventuelle risikoområder. Hvis du bruger en åben pejs, er fugtmåleren et fremragende redskab til at kontrollere, om træet er tilstrækkelig tørt.

IR-termometer – Find varmelækager eller dårlig isolering

Et IR-termometer måler infrarød energi og bruges til at måle temperaturen på en sikker afstand fra det, der skal måles. Fordi du med IR-termometeret hurtigt kan aflæse et større område, er det et uvurderligt redskab til at finde varmelækager eller dårlig isolering. Som en bonus kan du bruge det til madlavning for at kontrollere, om temperaturen er rigtig!

Digital vinkelmåler – Præcise vinkler, når du har brug for dem

At overføre vinkler eller beregne geringssnit kan være svært, hvis man ikke har de rigtige værktøjer. Med en digital vinkelmåler kan du nemt foretage præcise målinger, som kan gemmes med et tryk på en knap.