Har du brug for at konvertere kilometer til miles? Meter til fod? Meter til centimeter? Centimeter til tommer? I vores praktiske længdekonverteringsværktøj kan du konvertere en række forskellige længdemål som meter, millimeter, centimeter, decimeter, kilometer, mil, engelske mil, yard, fod, tommer og sømil.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor langt er en fod?

Fod er en ældre længdeenhed, der primært bruges i lande som USA, Storbritannien og Canada. Som navnet antyder, har målingen sit ophav i menneskets fod, men da ingen fod er den samme som den anden, er målingen blevet standardiseret af praktiske årsager. I dag er en fod 0,3048 meter.

Hvor lang er en mile?

I det metriske system svarer en engelsk mile præcist til 1,60934 kilometer. Engelske mil bruges som længdeenhed i lande som USA og Storbritannien, hvor en mile svarer til 5280 fod eller 1760 yard.

Hvor mange kilometer (km) er en mile?

En mil svarer til 10 kilometer. Hvis du tænker på en engelsk mil, svarer den til 1,60934 kilometer.

Hvor mange meter er en kilometer (km)?

En kilometer (km) svarer til 1.000 meter.

Hvor mange meter er en mile?

En mile i det metriske system svarer til 10.000 meter. Hvis du tænker på en engelsk mil (ofte kaldet mile), svarer den til 1.609,34 meter.

Hvor lang er en sømil?

En sømil svarer præcist til 1.852 meter. Den nautiske mil er baseret på jordens omkreds og er derfor almindeligt anvendt inden for søfart og luftfart.

Hvor lang er en yard?

I det metriske system svarer en yard til 0,9144 meter. Det svarer også til 3 fod eller 36 tommer. Yard bruges blandt andet i USA og Storbritannien.

Henrik giver tips

Har du nogensinde forsøgt at hænge et billede op ved hjælp af et slasket målebånd, ved du, hvor vigtigt det er at have det rette måleværktøj til det, du skal lave. Her er mine favoritter.

  • Lineal - nem at bruge og god til at måle korte afstande. Jeg foretrækker varianter i stål. Du finder dem på vores hjemmeside under kategorien "målestokke".
  • Tommestock - Tommebåndet er en ægte klassiker! Sammenklappeligt og pålideligt.
    Tommestok
  • Målebånd - Jeg bruger tekstilbånd til at måle uregelmæssige flader. Udtrækbare målebånd er utrolig praktiske til hurtige målinger på stedet. Vælg et solidt målebånd, der holder sig stift uden at skulle lægges på gulvet. Du finder vores målebånd her.
  • Skydelære - En skydelære bruger du, når du skal måle små objekter med meget høj præcision. Der findes både digitale og analoge versioner.
  • Laserafstandsmåler - Min absolutte favorit er laserafstandsmåleren. Især når du skal måle længere afstande, er den meget praktisk. Alt hvad du behøver at gøre, er at sigte og trykke på en knap for at få den præcise afstand. Du finder vores afstandsmålere her.

Henrik, testchef hos Staypro

Staypros testchef Henrik griber enhver mulighed for at klemme, føle og teste de seneste produktnyheder i sortimentet - ikke sjældent foran kameraet i testlaboratoriet.